ONZE KAZEN

Onze kaasafdeling is volledig ondergebracht in zelfbediening. Dit heeft tot voordeel dat u lekker kan kuieren door ons uitgebreid assortiment. Om u te begeleiden zijn stickers aangebracht op de kaasjes waarop duidelijk vermeld staat of het gaat om rauwe of gepasteuriseerde melk, het soort melk en uit welk land het kaasje komt. Indien u meer informatie wenst of u vindt niet wat u zoekt, aarzel dan niet om iemand aan te spreken.
In het selecteren van onze kazen streven wij ernaar een uitstekende kwaliteit en smaak te kunnen aanbieden. Hierbij gaan wij voor kazen met een beschermde oorsprong, maar ook voor ‘fermier’ kazen. Schitterende kazen worden niet enkel gecreëerd in Frankrijk, Italië of Zwitserland, maar ook ‘achter ons deur’: Het Hinkelspel, kazen van Catharinadal, het Land van Herve, geitenboerderij Polle en zovele anderen.

EEN GREEP UIT ONS VAST ASSORTIMENT:

  •  Witte korstkazen: Chaource; Brie de Meaux; Camembert…
  •  Rode bacteriekazen: Le Montagnard; Reblochon; Langres;Livarot; Pont’L’Évêque; Herve…
  •  Schimmelkazen: Grevenbroecker ; Fourmes d’Ambert ; Roquefort ; Pas de Bleu…
  • Halfharde en harde kazen: Tomme de Savoie ; Saint-Nectaire ; Le Tonneau Jean-Louis ; Tomme aux Fleurs Sauvages ; Comté ; Emmentaler…
  • Geitenkazen: Banon ; Rocamadour ; Picodon; huisbereide gemarineerde geitenkaasjes
  • Schapenkazen: Manchego; Ossau-Iraty…

Al onze sneetjes worden in het huis gesneden en zorgvuldig verpakt. Hier gaan we weer voor smaak op jouw brood zoals de World Cheese Award winnende Belgische Flandrien, Gouda, Brugse kazen, maar ook kazen met echte noten, olijven en brandnetel van Catharinadal. Hierbij houden we eveneens rekening met light- en lactosevrije kazen.
Naast sneetjes, vindt u ook stukkazen in hun korst, ideaal als aperitief of als hapje tussendoor. Emmentaler, Parmezaan en Gruyère worden ook in het huis vers gemalen en verpakt.